Vrouwen op hun best

kleur en kledingadvies

Vrouwen op hun best, leren combineren25 tips om nieuwe combinaties te maken met je kleding

  1. Combineren is uitproberen
   Om te ontdekken of iets leuk bij je staat moet je het gewoon aantrekken. Je kunt nog zoveel bedenken of bij anderen zien, je moet iets bij jezelf zien om te zien en te voelen of het klopt voor jou. 

  2. Begin met 1 kledingstuk
   Kies een kledingstuk en houdt het bij de andere items in je kast. Waar zou dit bij kunnen passen? Probeer hierbij je vaste ideeën los te laten.

  3. Neem af en toe eens de tijd om combinaties te maken met kledingstukken die je niet draagt.
   Combineren is ook een kwestie van de tijd nemen. Wat draag je niet en waarom niet? Trek het aan en probeer combinaties uit.

  4. Voeg kleur toe
   Veel vrouwen kiezen voor ‘veilig’; grijs, zwart, wit, blauw. Niks mis mee, maar door kleur toe te voegen ziet je outfit er opeens heel anders uit. Lees hier meer over hoe je mooie kleurencombinaties maakt.
   Vrouwen op hun best, combineren
  5. Laat kleur terugkomen
   Een kledingcombinatie wordt een geheel door een kleur ergens terug te laten komen. Draag je een rode top, kies voor schoenen in die kleur of voeg sieraden of andere accessoires toe in dezelfde kleur.

  6. Voeg extra kleur toe
   Ik hoor zo vaak dat je maximaal 2 kleuren moet combineren in 1 outfit, maar waarom? Het toevoegen van een of twee extra kleuren kan zoveel voor je doen! Denk hierbij aan details. Een hemdje dat net boven je top uitkomt, sieraden of een sjaal met een extra kleurtje. Ook met schoenen, een vest of jasje kun je extra kleur toevoegen.

  7. Kies een verrassende kleurencombinatie
   Vaak kies je voor een kleurencombinatie die voor jou op de een of andere manier ‘klopt’. Maar je kunt in principe alle kleuren uit jouw persoonlijke kleurenpalet combineren!

  8. Blijf bij dezelfde tint
   Het mooiste combineren kleuren als ze of allemaal gedempt òf helder zijn. Heldere kleuren zijn uitgesproken, felle, opvallende kleuren. Gedempte kleuren zijn wat matter, ze hebben bv. een wat grijzere ondertoon waardoor ze soms ook wat minder goed te duiden zijn.

  9. Combineer verschillende stijlen
   Een klassiek jurkje krijgt een compleet andere uitstraling als je er een stoer (biker/spijker) jasje overheen draagt. Of je draagt op je sportieve jeans een klassiek colbertje. Zo kun je ook kleding die je voor speciale gelegenheden hebt gekocht ‘omtoveren’ tot een alledaagse outfit.
   Vrouwen op hun best, combineren schoenen-stijlen
  10. Combineer verschillende prints
  11. Dit vind je misschien wat gewaagd, maar als je ervoor zorgt dat de basiskleuren van een print terugkomen in een andere print kun je tot verrassende combinaties komen. Je kunt ook strepen met stippen, ruitjes en/of bloemen in een outfit combineren.
   Vrouwen op hun best, combineer stippen strepen ruiten
  12. Combineer lang met kort
   Een lang vest over een (kort) rokje of jurkje, een jurk met een (kort) vest of jasje ziet er veel spannender uit dan kleding die je lichaam in ‘tweeën verdeelt, zoals een top op een broek.
   Vrouwen op hun best, combineer lang kort
  13. Combineer strak met wijd
  14. Draag je een wijde trui of top zorg dan voor een rechte/strakke broek of rok. Andersom als je een wijdere broek of uitlopende rok kiest kun je er beter een aangesloten top op dragen. Draag geen wijde, vormloze kleding op je breedste lichaamsdelen, ze maken je alleen maar voller.

  15. Gebruik sieraden 
   Het leuke van sieraden is dat je er verrassende veranderingen mee kunt creëren en dezelfde kleding steeds weer een andere look kunt geven. Kies wel een accessoire die bij jou past. Lees hier meer over welke accesoires het beste bij jouw figuurtype passen.

  16. Sjaals 
   Met een sjaal kun je in een handomdraai je kleding er anders uit laten zien. Omdat je een sjaal dichtbij je gezicht draagt is het ook een perfect middel om kleding die niet helemaal je kleur is, te laten matchen met je huidskleur. Er zijn vele variaties voor het dragen van een sjaal: https://www.youtube.com/watch?v=5LYAEz777AU

  17. Varieer met schoenen
  18. Met schoenen kun je de look van je outfit veranderen. Met pumps creëer je een klassieke, meer chique combinatie, een enkellaarsje staat stoerder en sneakers meer sportief. Maar er zijn veel meer mogelijkheden, ballerina’s, sandalen, laarzen, uggs, enz. Ook hiermee kun je verschillende stijlen combineren. Bv. Een (klassiek) jurkje met sneakers, of pumps bij je jeans.
   Wil je weten welke schoenen jou flatteren? Lees dan hier verder.
   Vrouwen op hun best, combineer schoenen
  19. Gebruik verschillende materialen 
   Elke stof heeft een andere uitstraling. Mix verschillende stoffen als leer, spijkerstof, linnen, breisels, kant, nepbont en katoen in je outfit en denk daarbij ook aan de accessoires en schoenen. Dit kan tot verrassend mooie resultaten leiden!

  20. Kies 1 kleur en verschillende materialen
  21. Wanneer je verschillende materialen combineert zie je er nooit saai uit, zelfs al gebruik je maar één kleur.
   Vrouwen op hun best, combineer materialen
  22. Kies een kledingstuk in de kleur van je haar
   Blond, bruin, rood, zwart of grijs, een kledingstuk dat perfect matcht met je haar staat altijd prachtig! Let bij het kiezen van de tint vooral of de koele of warme ondertoon gelijk is aan die van je haarkleur. Is je haar grijs geworden, dan zullen andere kleuren bij je passen dan daarvoor, tijd om je garderobe te updaten.

  23. Kies een kledingstuk in de kleur van je ogen
  24. De kleur van je ogen terug laten komen in je kleding staat niet alleen prachtig, het laat je ogen ook stralen.

  25. Draag 1 blikvanger
  26. Één opvallende item per kledingset is vaak genoeg om er een mooi totaalplaatje van te maken. Je kunt aan van alles denken: opvallende schoenen of een tas, een kledingstuk in een sprekende kleur, een hoed, maar ook door opvallende stof kan een kledingstuk eruit springen. Zorg er wel voor dat de eyecatcher je mooiste lichaamsdelen benadrukt.
   Vrouwen op hun best, combineer 1 blikvanger
  27. Combineren lastig? Draag een jurk!
  28. In plaats van je hele kledingkast aan en uit te trekken om een nieuwe combinatie te maken, kies je gewoon een jurk, een paar schoenen en een (dikke) panty, eventueel een jasje of vest erover en klaar ben je. Weet je niet wat je bij je jurk moet dragen? Lees: 'Een jurk maar wta draag je daar dan bij?'
   Vrouwen op hun best, combineer een jurk of met verschillende materialen
  29. Wissel met kledingstukken
  30. Draag je altijd een broek, probeer eens een jurk of rok. Zijn je sneakers favoriet, probeer eens een (enkel)laarsje. Draag je bijna altijd spijkerbroeken, dan zal een chino er al verrassend anders uitzien. Verschillende modellen creëren ook verschillende looks

  31. Draag verschillende laagjes
   Laagjes dragen is niet alleen leuk maar ook nog eens praktisch. Met veranderlijke weersomstandigheden kun je altijd iets extra’s aan of uittrekken. Denk aan: een blouse onder je trui, een (col)truitje onder je blouse, een (gekleurd) hemdje onder een top of tuniek, een trui over je jurk, een vestje onder een colbertje, enz. enz. Het zijn soms details die je outfit leuker maken.
    

  32. Kijk om je heen
   Om je te laten inspireren moet je altijd je ogen open houden. Wat dragen mensen die jij er leuk uit vindt zien? Op tv, in tijdschriften of in de winkel. Kopieer het niet klakkeloos maar maak er jouw eigen plaatje van. In het gratis e-book: 'Je eigen kledingstijl, in 5 stappen naar een kleidgkast vol topcombinaties', ontdek je hoe je jouw eigen kledingstijl creëert. Download het hier gratis.

  33. Alleen jij bepaalt wat bij elkaar past!
  34. Jij bent uniek en alleen jij kunt bepalen welke kleding er echt bij je past. Kies daarom je eigen combinaties en laat anderen of ‘de mode’ niet bepalen dat je iets wel of niet kunt dragen. 

Juist jouw eigenheid maakt je outfit de moeite waard!


Heb jij nog andere tips voor leuke kledingcombinaties? 
Leuk als je een reactie achterlaat!

NB alle getoonde kleding is te koop bij Wehkamp

Deel dit bericht

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Niets om aan te trekken?

paperbackbookstanding 849x1126

   GRATIS e-book

cooltext1785093811

Petra6692

Wil je meer informatie of een afspraak maken? Neem contact op met Petra van Noord

06-27325371 

of stuur een e-mail naar info@vrouwenophunbest.nl