Vrouwen op hun best

kleur en kledingadvies

1. Je winkelt zonder na te denken over combinaties

niets om aan te trekkenIn plaats van het lukraak kopen van op zichzelf staande kledingstukken die je leuk vindt, kun je beter op zoek gaan naar items met bepaalde outfits in je hoofd.
Soms lijkt het dat je kledingkast niets heeft te bieden, alleen omdat er geen samenhang is. Je kleren matchen niet met elkaar. Hierdoor kun je niet voldoende sets samenstellen.


Vraag je de volgende keer dat je iets wilt aanschaffen eerst af :
-                Met welke drie items in mijn kast kan ik dit combineren
-                Past dit bij mijn stijl?
-                Voegt dit echt iets toe aan mijn garderobe, of is het slechts een impulsaankoop?

Met deze overwegingen kun je veel miskopen voorkomen.

2. Je koopt steeds dezelfde soort kledingstukken

Hou je van jurken met een dessin? Of van zwarte vestjes of gestreepte blouses?
Dat is fantastisch! Maar als je van elk 6 stuks in je kast hebt hangen dan draagt dat niet bij aan inspirerende outfits en veel nieuwe mogelijkheden.

Hoe voorkom je dat je alleen maar meer van hetzelfde koopt?
Hang dezelfde soort kledingstukken eens bij elkaar, dan zie je in één oogopslag hoeveel je van elk hebt. Dit bewustzijn zal ervoor zorgen dat je de volgende keer niet domweg weer iets soortgelijks koopt.

3. Je hebt (even) geen inspiratie 

Als je meer dan 10 dingen in je kast hebt hangen, heb je echt iets om te dragen.
Het probleem is dat je soms geen idee meer hebt hoe je de verschillende kledingstukken kunt combineren op een andere, vernieuwende manier.
Dit kun je oplossen door goed om je heen te kijken. Wat dragen mensen die er volgens jou goed uitzien? In winkels, op tv of op je werk.
Ook op internet zijn er vele blogs, mode sites en inspirerende pinterest borden die je kunt raadplegen om tot nieuwe ideeën te komen.  Je hoeft ze niet letterlijk te kopiëren, maar probeer het te gebruiken om je eigen kleding tot nieuwe, verrassende combinaties te stylen. Je zult versteld staan op hoeveel verschillende manieren je een bepaalde jurk of shirt kunt dragen!

4. Je hebt te veel keuze

Less is more! Als je te veel kledingstukken hebt, dan zie je door de bomen het bos niet meer. Je hebt geen overzicht en bent niet in staat om interessante nieuwe combinaties te maken.
Als je naar een restaurant gaat waar honderden gerechten op de kaart staan weet je ook niet wat je moet kiezen.

Dus ruim je kast op en bewaar alleen die items die perfect bij je passen en gooi de rest weg. Wees eerlijk naar jezelf, dat verwassen t-shirt en die broek die allang uit de mode is ga je toch nooit meer dragen! En die jurk die twee maten te klein is, ga je daar echt nog inpassen?
Door alleen die kledingstukken te houden waar je echt blij van wordt krijg je veel meer inzicht in de combinatiemogelijkheden.

5. Je kijkt niet vooruit 

Soms heb je niets om aan te trekken omdat je altijd weer dezelfde combinaties uit je kast haalt en geen tijd hebt (of neemt) om iets anders te bedenken.
Om nieuwe combinaties te maken uit je bestaande garderobe is het handig om de tijd te nemen om nieuwe outfits samen te stellen.
Kijk in je agenda welke activiteiten je de komende 3 maanden hebt (vergaderingen, avondjes uit, feestjes, afspraken) en stel hiervoor de perfecte look samen.  Experimenteer met verrassende nieuwe sets en frisse ideeën.
Maak foto’s van de combi’s en sla ze op in je telefoon of hang ze aan de binnenkant van je kastdeur zodat je ze direct kunt raadplegen op het moment dat het nodig is.

 

6. Combineer kledingstukken op een andere manier  

Het hoeft echt niet veel te kosten om er leuk uit te zien. Als je  een aantal goede basis-items hebt kun je die prima combineren met wat goedkopere stukken. Daag jezelf uit om out of the box te denken.
Een korte zomerjurk kun je in de winter prima dragen als tuniek op een (spijker)broek.

Andere ideeën? Maak van een jurk een top door er een rok over te dragen of draag je tuniek eens in je broek. Maak van je jurk een rok door er een trui over te dragen.
Een jurkje dat je voor een feest hebt gekocht tover je om tot een stoere outfit met een leren jack, een maillot en een paar laarzen.
Een klassiek colbertje krijgt een totaal andere uitstraling als je er een eenvoudig t-shirt en een spijkerbroek onder draagt.
Durf ook met schoenen te experimenteren. Sneakers onder je jurk of pumps onder je broek, het zorgt voor een compleet andere look.
Je kunt over het algemeen veel meer doen met wat je hebt dan je denkt.

7. Daag jezelf uit

Om je  creativiteit wat meer uit te dagen  kun je het volgende doen. Doe je ogen dicht en pak iets willekeurigs uit je kast. Het maakt niet uit wat het is. De uitdaging is om een nieuwe outfit met dit kledingstuk  te creëren en het ook direct aan te trekken. Hierdoor ontstaan opties waar je misschien niet meteen aan had gedacht. 

 

Heb jij regelmatig niets om aan te trekken?  

Wat is de reden en hoe los jij het op? 
Laat onderstaand je reactie achter.
 

 

Misschien vind je dit ook leuk:
*  Toe aan een nieuwe garderobe?
*  Welke kledingstijl past bij jou?

Deel dit bericht

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Niets om aan te trekken?

paperbackbookstanding 849x1126

   GRATIS e-book

cooltext1785093811

Petra6692

Wil je meer informatie of een afspraak maken? Neem contact op met Petra van Noord

06-27325371 

of stuur een e-mail naar info@vrouwenophunbest.nl