Vrouwen op hun best

kleur en kledingadvies

Hoe kleed je je 5 kilo lichter?

 1. shopthelook 168Zwart is niet de enige slankmakende kleur


  Veel vrouwen dragen zwart omdat het afkleed. Dat klopt, maar ook donkerblauw, -grijs, -groen of chocoladebruin hebben hetzelfde afslankende effect.  Kies de kleuren die het beste passen bij je huid, haar en ogen.

 2. Verticale lijnen verlengen en versmallen


  Je creëert lengte lijnen in je kleding door bijvoorbeeld een vest, jasje of blouse open over een shirt te dragen. Ook knoopsluitingen, lengte deelnaden of slank gesneden, rechte broekspijpen zorgen voor een verticale belijning en dus een slankmakend effect.

  shop the look 206
 3. Creëer één lijn  


  Van top tot teen in één kleur gekleed zorgt voor één lijn waardoor je langer en slanker lijkt.

 4. Accentueer je gezicht


  Kies voor open kragen en ruime (ronde) halslijnen. Ook met een V-hals  kun je de hals openmaken. Een interessante halslijn leidt af van je heupen en buik en brengt de aandacht naar je gezicht en hals.


 5. shop the look 23

  Het nummer één geheim van slank kleden: proportie


  Meer volume op de ene plaats maakt dat een ander lichaamsdeel in verhouding slanker lijkt. Dus heb je brede heupen, maak je schouders breder door details (epauletten), kleur of schoudervulling te dragen. Zijn je schouders in verhouding breder kies dan juist voor accenten op je onderlichaam.

 6. Accessoires leiden af


  Ook accessoires kunnen je langer en slanker laten lijken. Omdat het de aandacht leidt naar je pluspunten en kan afleiden van je minpunten. Een korte (opvallende) ketting kan de aandacht vestigen op je hals en gezicht. Heb je een breed bovenlichaam dan kun je juist door een lange ketting een slankmakende lengtelijn creëren. 
  Oorbellen of hoofdbanden leiden ook naar de plaats waar je wilt dat mensen kijken. En een prominente ring of een paar bungelende armbanden geven de illusie van lengte. 


 7. shopthelook208Kies details en accessoires in de juiste proporties


  Ben je wat groter en voller dan passen grotere en forsere details bij jou. Een tas of ketting moet aansluiten bij jouw totale postuur. Met een te kleine tas lijk jij groter. Bredere heupen? Laat je tas niet op je heup hangen, daarmee benadruk je je heupen.

 8. Zorg voor de juiste verhoudingen


  Kies een print die in verhouding is met je lichaamsproporties. Draag geen drukke, opvallende print waar je geen aandacht naar toe wilt trekken.

 9.  Maatje meer? Kies de juiste maat.

Last but not least. Kleding kopen die je goed past lijkt een schot voor de boeg maar is niet altijd vanzelfsprekend. Wat kilootjes extra betekent niet dat je moet kiezen voor ruimvallende, vormloze kleding omdat je denkt dat dit alles verhuld. In werkelijkheid lijkt je lichaam hierdoor alleen maar forser! In te strakke kleding kom je echter ook niet tot je recht. De juiste maat trekt of rimpelt niet, maar volgt de lijnen van het lichaam. Goed passende kleding flatteert je figuur het beste.

 

Mag ik jou iets vragen?
Kleur en kleding is al sinds jaar en dag mijn passie en ik help jou heel graag om de beste versie van jezelf zichtbaar te maken in je uiterlijk. 
Eén van de manieren waarop ik dat doe is het schrijven van een blog.

Nu ben ik heel benieuwd waar jij over zou willen lezen in een volgend blog.
Ik lees het graag 
in een reactie onderaan deze pagina.  
 

Misschien gaat mijn volgende blog dan over jouw vraag!  

Dit vind je vast ook leuk:
Een buikje wegwerken hoe doe je dat?
 

Alle getoonde kleding is te koop bij Wehkamp:

 

Deel dit bericht

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Niets om aan te trekken?

paperbackbookstanding 849x1126

   GRATIS e-book

cooltext1785093811

Petra6692

Wil je meer informatie of een afspraak maken? Neem contact op met Petra van Noord

06-27325371 

of stuur een e-mail naar info@vrouwenophunbest.nl