Vrouwen op hun best

kleur en kledingadvies

ondergoed de basis1.   Kies lingerie niet alleen op uiterlijk

Ondergoed zit de hele dag  op je huid. Daarom moet het allereerst comfortabel voelen. 

2.    Ga voor kwaliteit

De stof van lingerie kan een grote oorzaak zijn van ongemak bij het dragen.  Snijden, schuren, zweten en niet ademend ondergoed voelt vreselijk. Katoen is altijd favoriet, omdat het natuurlijk is, goed ademt en zeer gemakkelijk te verzorgen. Ook zijde is een natuurproduct, maar moet met de hand gewassen worden. Van synthetische stoffen wordt vaak Lycra, microvezel, viscose, satijn, en polyesters gebruikt in lingerie. Kies dan voor een goede kwaliteit. Wil je iets van kant, zorg ervoor dat het niet jeukt. 

3.    Heb je een (zeer) gevoelige huid?

Overweeg dan organische ondergoed. Biologisch ondergoed ondersteunt niet alleen een industrie die produceert zonder pesticiden, maar ook wordt veel van dit soort kleding geproduceerd zonder het gebruik van bleekmiddelen of kleurstoffen. Omdat je ondergoed voortdurend in contact is met je huid, kunnen deze stoffen mogelijk leiden tot huidirritatie. 

4.   Kies een stijl die bij je past

Zowel onderbroeken als bh’s zijn er in veel verschillende modellen en uitvoeringen.  Probeer verschillende soorten uit om te ervaren wat het beste bij jou en je lichaam past. Het allerbelangrijkste is dat het goed voelt en comfortabel zit. 

5.  Naadloze lingerie

Het dragen van naadloos damesondergoed  kent vele voordelen. Naadloos ziet er mooier uit omdat het  de kleding die je er overheen draagt gladder maakt. Zeker wanneer je strakke kleding draagt zijn naden lelijk en kunnen ze jeuk en/of irritatie veroorzaken. Goede lingerie mag geen sporen achterlaten op je lichaam. 

6.    Kies de juiste maat

Als het goed past, voelt het comfortabel, en houdt het alles op zijn plaats, een win-win situatie dus. Ondergoed dat knijpt, trekt of omhoog kruipt past niet goed.  Wees eerlijk met jezelf. Vermijd de verleiding om een maat kleiner te nemen, daardoor lijk je alleen maar zwaarder.  

7.    BH maat

70 tot 80% van de vrouwen draagt een beha die te groot of te klein is. Dat is niet alleen oncomfortabel, het is ook nog eens heel slecht voor je borsten. Als je de foute beha draagt, kan het totaalplaatje onmogelijk kloppen. Draag voor grote(re) borsten een beugelbeha of een voorgevormde beha dat geeft ondersteuning én een mooie vorm aan je borsten. Een voorgevormde of push-up bh geeft kleine(re) borsten een lift en een grotere vorm. (overdrijf het niet, dat staat onnatuurlijk) 

8.   Corrigerende lingerie

Met figuur corrigerend ondergoed kun je een glad effect creëren op bepaalde lichaamsdelen. Bijvoorbeeld:

·        een buikje wegwerken.

·        je achterwerk liften

·        verbluffende contouren creëren onder jurken en rokken.

9.    Slips

Veel rokken en broeken tekenen, vooral als ze strak zitten of uit dunne materialen zijn gemaakt. De oplossing is natuurlijk een tanga of een string (niet te strak anders bereik je het tegengestelde resultaat). Houd je niet van tanga's of strings, kies dan in ieder geval voor naadloos ondergoed.

 10. Onzichtbaar

Wil je niet dat je lingerie zichtbaar is? Kies dan voor een huidskleur zoals mokka of cappuccino. Witte lingerie is extra zichtbaar, zeker onder witte bovenkleding! 

Vervang regelmatig je lingerie 

Je ondergoed verliest vorm en stevigheid naarmate de levensduur verstrijkt. Het is daarom goed om regelmatig je voorraad aan te vullen. Goed passend ondergoed verhoogt je comfort en laat je bovenkleding beter uitkomen. De gemiddelde levensduur van een bh is 3-6 maanden, onderbroeken gaan gemiddeld 6 maanden mee. In ieder geval is jaarlijkse vervanging geen overbodige luxe. 

Is het duidelijk of heb je nog vragen? Ik lees het graag in het reactieveld hieronder.

Dit vind je vast ook leuk:
Een buikje wegwerken hoe doe je dat?

Ouder worden en er goed uit blijven zien

 

Deel dit bericht

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Niets om aan te trekken?

paperbackbookstanding 849x1126

   GRATIS e-book

cooltext1785093811

Petra6692

Wil je meer informatie of een afspraak maken? Neem contact op met Petra van Noord

06-27325371 

of stuur een e-mail naar info@vrouwenophunbest.nl