Vrouwen op hun best

kleur en kledingadvies

  • 1. Koop kleding die past bij jouw kleurenpalet

Bij iedere persoon passen andere kleuren . De kleur van de ondertoon van je huid, je haarkleur en je oogkleur bepalen bij welk seizoenstype je het beste tot je recht komt. Als je bekend bent met je (seizoens)type, dan kun je de kleuren van je kleding, accessoires en make-up afstemmen op je natuurlijke type en op elkaar. Een kledingstuk dat bij jouw type past, kan gemakkelijk met veel verschillende kledingstukken en accessoires gecombineerd worden, waardoor steeds een totaal ander plaatje ontstaat.

  • 2. Investeer in een aantal goede basis kledingstukken

Ik bedoel daarmee effen kleding in jouw basiskleuren. Ga voor goed passende broeken / rokken en shirts/hemdjes (bv. zwart, blauw, bruin, enz.) van een goede kwaliteit en een medium dikte, zodat je ze het hele jaar door kunt dragen. Deze zijn het beste en makkelijkst te combineren.

  • 3. Koop af en toe iets aparts 

De bovenkant van je kleding valt meer op dan wat je aan de onderkant draagt. Wanneer je steeds verschillende truitjes of bloesjes draagt bij dezelfde broek of rok, dan zie je er steeds anders uit. Als je hetzelfde topje draagt met verschillende broeken dan zie je er hetzelfde uit. Je hebt dus meer tops nodig dan broeken en rokken. Koop af en toe een bijzonder kledingstuk, daarmee krijgt je bestaande collectie opeens een heel andere uitstraling.

  • 4. Ruim je kledingkast op.

Zorg voor overzicht in je kledingkast. Kies uit wat nog draagbaar is, doe weg wat niet meer kan, versleten is of niet meer past. In mijn blog 'In 6 stappen naar een opgeruimde kledingkast' krijg je een stappenplan aangereikt waarmee het opruimen van je kledingkast een feestje wordt. Je vindt het blog hier: kledingkast opruimen

  • 5. Houd vast aan je eigen stijl.

Laat je niet verleiden steeds weer mee te gaan met wat er 'in de mode' is, als het eigenlijk niet bij je past. Koop het alleen als het je echt aanspreekt. Laat het anders aan je voorbij gaan. Van de kledingstukken die je je laat aanpraten door verkoopsters, vriendinnen of wat in de mode is, blijkt achteraf het merendeel toch in de zak van max te belanden. Het is de bedoeling dat jij je prettig voelt in de kleding die je draagt, laat dat je aankopen bepalen. In mijn e-book 'Je eigen kledingstijl, in 5 stappen naar een kledingkast vol topcombinaties' ontdek je hoe je jouw eigen kledingstijl kunt kiezen. Je kunt het hier GRATIS downloaden.

  • 6. Varieer met accessoires

Met accessoires kun je meer doen dan je denkt. Een mooie ketting, tas of een paar bijzondere schoenen kunnen een bestaande combinatie een totaal andere look geven. Een eenvoudig jurkje bijvoorbeeld kan er fantastisch uitzien met de juiste schoenen, sjaal en/of sieraden. Investeer daarom ook af en toe in echt goede accessoires. Lees hier welke accessoires bij jou passen. 

  • 7. Maak van te voren combinaties

's Ochtends heb je vaak haast en kies je voor je het weet weer voor gemak of veilig. Daarom kun je beter op een ander moment de tijd nemen om nieuwe combinaties te maken. Kies een kledingstuk dat je mooi vindt maar niet goed weet te combineren, bijvoorbeeld een jasje. Pak nu uit je kast alle shirtjes, hemdjes, broeken, rokken en jurken die je bij dit jasje zou kunnen dragen. Selecteer die items die je qua kleur en stijl mooi vindt passen. Trek de mogelijke combinaties aan om te zien hoe het staat. Combineer de mooiste outfits met accessoires en maak er een foto van, zo weet je in het vervolg precies wat je aan kunt trekken als je even geen inspiratie hebt.

Als je bovenstaande tips volgt kun je optimaal gebruik maken van je kleren en accessoires.

Heb jij nog tips voor leuke combinaties? Ik lees ze graag in het reactieveld hieronder.

 

Wil je meer kledingstijltips?

FacebookVolg Vrouwen op hun best op Facebook: http://on.fb.me/1rTlVdD

 

Deel dit bericht

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Niets om aan te trekken?

paperbackbookstanding 849x1126

   GRATIS e-book

cooltext1785093811

Petra6692

Wil je meer informatie of een afspraak maken? Neem contact op met Petra van Noord

06-27325371 

of stuur een e-mail naar info@vrouwenophunbest.nl