Vrouwen op hun best

kleur en kledingadvies

  • 1. Kies zorgvuldig de juiste pasvorm

Te strakke kleding accentueert vetrolletjes, maar ook te wijde, vormloze kleding doet je figuur geen goed. We denken soms dat we onder ruimvallende kleding ons buikje, onze heupen of billen kunnen verbergen, maar oversized kleding maakt ons alleen maar dikker. De juiste maat en pasvorm is enorm belangrijk voor elk figuur. Probeer daarom verschillende maten uit en kijk niet welk getal er op het labeltje staat. Kies voor kleding die je echt goed past, daarin komt je figuur het beste tot haar recht.

  • 2. Kies de juiste kleuren op de juiste plaats

Veel mensen kiezen voor zwarte kleding omdat het afkleedt. Minder bekend is het dat voor veel type mensen zwart zeker geen optimale kleur is. Gelukkig is het slankmakende effect ook te bereiken met andere donkere kleuren, zoals bruin, donkerblauw, donkergroen, donkergrijs enz. Wanneer je zowel je broek of rok als ook je top of jasje in dezelfde donkere kleur kiest maak je jezelf langer en slanker. Als je kleiner wilt lijken is het juist beter om voor contrast tussen de boven- en onderkant te kiezen. Door het gebruik van de accentkleuren die bij jou type passen kun je de aandacht trekken naar een deel van je lichaam dat gezien mag worden.

  • 3. Besteed ook aandacht aan de stofkeuze

Dikke, stevige en stugge stoffen geven meer volume. Kies ze daarom alleen op plaatsen waar je dat zou willen hebben. Als je smalle schouders hebt in verhouding tot je heupen, kun je voor een jasje kiezen van wat stevigere stof zodat je bovenlijf wat meer in verhouding komt met je onderlijf. Kies niet voor grof gebreide truien en vesten als je een vol figuur hebt, maar kies dan zeker ook niet voor te dunne (stretch) stoffen waarin elk vetrolletje zich aftekent. Medium, soepel vallende stoffen dragen prettig en laten een volslank lichaam het best tot zijn recht komen. Ben je slank, dan kun je ook dikkere truien en vesten dragen, deze zorgen ervoor dat je wat meer body krijgt.

  • 4. Benut de lijnen in je kleding

We weten allemaal dat horizontale strepen verbreden. Verticale lijnen maken langer en slanker. Dit effect kun je niet alleen bereiken met strepen in de stof, maar bijvoorbeeld ook met verticale (deel)naden en openvallende jasje en vestjes. Daarnaast kunnen accessoires, zoals lange kettingen en sjaals je bovenlichaam langer en slanker laten lijken. Wil je lichaamsdelen verbreden of korter maken, bijvoorbeeld een lange hals, kies dan juist voor een korte ketting of een hoger gesloten hals in je shirt.

  • 5. Speel met je lengte

Door je benen optisch te verlengen lijkt je hele lichaamslengte opeens toe te nemen. Je kunt dit creĆ«ren door je broeken zo lang mogelijk te dragen. Kies je daarbij nog schoenen met (hoge) hakken dan wordt het effect nog groter, helemaal als die schoenen dezelfde kleur hebben als je broek. Ook een wat hogere taille oogt langer en slanker dan een lage tailleband. Als je kleiner wilt lijken moet je zorgen dat je benen korter lijken. Dat kun je bereiken met een lange top of jas en een te korte broek (7/8 bijvoorbeeld). Draag daarbij zoveel mogelijk platte schoenen, of kies voor een klein hakje. In schoenen met een bandje over je voet of om je enkel lijken je benen ook korter. 

Het allerbelangrijkste is dat je jouw pluspunten kent
29156964 sKleed je vooral naar jouw eigen lichaam en stijl en niet naar de mode of wat anderen vinden. Weet wat jouw pluspunten zijn en wat je graag wilt benadrukken. Heb je een slanke taille en bredere heupen, leg dan de nadruk op je taille, niet op je benen. Is je (boven)lichaam wat voller en heb je juist goede benen? Laat ze zien! Kies ervoor om het mooie van jouw lijf te benadrukken. Vind je het moeilijk de goede delen van jouw lichaam te zien? Denk ook eens aan je handen, armen en voeten. Armbanden en ringen leggen het accent op je mooie dunne polsen en vingers. Ook schoenen in een opvallende kleur of print kunnen echte eye-catchers zijn.
Wat vind jij mooi aan jouw lichaam en hoe benadruk je dat in je kledingstijl? Deel je tips in een reactie om anderen te inspireren!

 
 

Deel dit bericht

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Niets om aan te trekken?

paperbackbookstanding 849x1126

   GRATIS e-book

cooltext1785093811

Petra6692

Wil je meer informatie of een afspraak maken? Neem contact op met Petra van Noord

06-27325371 

of stuur een e-mail naar info@vrouwenophunbest.nl