Vrouwen op hun best

kleur en kledingadvies

In 6 stappen naar een opgeruimde kledingkast

 

  • Stap 1. Leeg maken

Haal alles, maar dan ook echt alles uit je kast! En leg dit in stapels op je bed of op de grond. Sorteer alles op kleur. Valt er iets op? Is er veel kleur of juist niet? Heb je veel van het zelfde? Heb je veel bewerkte stof of is alles effen?

  • Stap 2. Sorteren

Bekijk nu stuk voor stuk alle kledingstukken kritisch en vraag je af:

a. Past deze kleur bij me?
b. Is de pasvorm nog goed?
c. Vind ik dit nog leuk, past het nog bij wie ik ben en wat ik wil uitstralen?

Als je alle drie vragen zonder twijfel met ja kunt beantwoorden, dan kan het direct op de stapel 'te bewaren' kleding.

Is het antwoord op a. nee of twijfelachtig? En de rest ja? Vraag je dan af of je het zo kunt combineren dat je er met een sjaal, jasje of accessoires in de juiste kleuren nog een mooi passend geheel van kunt maken. Lukt dat? Bewaar het! Lukt het niet, stop het in de doos om weg te geven of te verkopen.

Kleding die je niet meer past of die niet (meer) bij je past kun je met een gerust hart weg doen. Vraag je af of je iemand kent die je er blij mee kunt maken of geef het aan een goed doel (denk ook eens aan www.dressforsuccess.nl). Andere mensen blij maken geeft jou ook een goed gevoel!

NB Bewaar geen te kleine kleding omdat je er misschien ooit nog wel weer eens in gaat passen. Deze kleding steeds weer tegen komen frustreert en neemt onnodig veel ruimte in.

Doe zo ie zo alles weg wat je al meer dan een jaar niet hebt gedragen. De kans dat je het alsnog gaat dragen is erg klein.

Oude verwassen T-shirtjes, slipjes en sokken met gaten enz. kun je meteen in een vuilniszak doen.

Alles wat je tegenkomt dat je niet meer kunt dragen omdat er knopen ontbreken, omdat de stof gescheurd is of omdat er een vlek in zit hang je niet terug in de kast maar stop je apart in de 'versteldoos'.

  • Stap 3. Combineren

Als je alles hebt uitgezocht ga je combinaties maken. Neem een kledingstuk dat je leuk vindt, maar niet vaak draagt omdat je niet weet wat je erbij aan moet. Probeer het te combineren met je overige kleding. Deze stap is leuk om samen met (een) vriendin(nen) te doen! Anderen hebben vaak een frisse kijk op nieuwe mogelijkheden.

  • Stap 4. Aanvullen

Mis je iets? Ontbreekt er een broek, shirt of bijpassend jasje of mooie sjaal? Vaak mis je bepaalde (basis)stukken. We hebben allemaal zo onze voorkeuren voor bepaalde items en daar kopen we dan (te) veel van. De perfecte basis broek of top zijn we minder snel geneigd aan te schaffen. Schrijf op wat je mist. Wat heb je nog nodig, in welke kleur en waarmee wil je het combineren? Dit wordt je boodschappenbriefje voor de volgende keer dat je gaat shoppen. (en dat is eerder dan je denkt ;))

TIP Zoek ook meteen accessoires bij je nieuwe outfits. Met een mooie ketting, sjaal, riem en tas maak je het meteen helemaal compleet.

  • Stap 5. Inrichten

opgeruimde kledingkastAls je klaar bent met het maken van jouw topcombinaties, hang je alles in je kast in setjes zodat je de volgende keer als je je kast open doet direct een goede combinatie kunt pakken. Je kunt ook foto's maken van je combinaties inclusief accessoires en die aan de binnenkant van je kastdeur hangen, zo heb je altijd inspiratie als je je kast open doet.

NB Leg alle kleding die voor een ander seizoen is weg. Is het winter, leg dan je zomershirtjes en shorts apart. Je draagt deze kleding voorlopig toch niet.

TIP Sorteer al je sokken, panty's, leggings, slipjes, bh's en sjaals in opbergdozen of een aparte lade. Bij Ikea vind je prima opbergoplossingen waardoor je orde houdt in je (lade)kast.

  • Stap 6. Shoppen!

Blij geworden van een opgeruimde kledingkast? Vier dit met een dagje shoppen en ga met je boodschappenlijstje op pad. Maar LET OP! Koop alleen dingen die je echt nodig hebt. Je hebt nu alle informatie bij elkaar om doelgericht te gaan shoppen en de perfecte garderobe samen te stellen.

TIP Neem de kledingstukken mee die je wilt combineren met nieuwe aankopen, dan kun je meteen zien of het matcht.


Je kunt nu elke dag een kwartiertje langer slapen omdat je volop inspiratie en mogelijkheden hebt om de vraag: 'Wat moet ik vandaag aan?' te kunnen beantwoorden.

Ben je verrast door je eigen kleding? Je hebt echt geen kast vol kleren nodig om er elke dag leuk uit te zien. Met de juiste (basis)kledingstukken kun je volop topcombinaties maken. Met een opgeruimde kledingkast heb je hiervoor de perfecte basis gecreƫerd!

 

Wat frustreert jou het meest als je je kledingkast open doet?
Is je kast helemaal op orde?
Bewaar je (te) veel?
Kan dit artikel je helpen?

Ik ben benieuwd! Vul je reactie in het commentaarveld hieronder in.

Deel dit bericht

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Niets om aan te trekken?

paperbackbookstanding 849x1126

   GRATIS e-book

cooltext1785093811

Petra6692

Wil je meer informatie of een afspraak maken? Neem contact op met Petra van Noord

06-27325371 

of stuur een e-mail naar info@vrouwenophunbest.nl